Plaja din Botoșani, alternativă pentru litoral. Locul preferat de familiile cu copii
26/06/2023 11:19 in STIRI

Cu toate că tradiționala vacanță la mare este o alegere populară pentru mulți oameni, există și posibilitatea de a merge în alte locuri din țară, care oferă nu doar peisaje spectaculoase și aer proaspăt, ci și plaje și apă. G4Media a căutat 12 locuri din România care pot oferi și o varietate de activități recreative, ca alternativă la litoralul românesc.

Printre acestea se numără și „Marea Neagră a Moldovei”, Lacul de acumulare Stânca Costești de pe Prut care se află în județul Botoșani, la granița cu Republica Moldova. Este al doilea mare lac de acumulare din România, după cel de la Porțile de Fier.

Plaja este generoasă, iar nisipul merge pe o distanță destul de mare sub apă, astfel că este un loc preferat de familiile cu copii. Nu există însă amenajări turistice în zonă, în afara unei terase, pentru că este o arie protejată.

Lacul are o su­prafaţă de 2.950 de hectare şi a fost de­clarat rezervaţie naturală în anul 2004, o porţiune fiind delimitată în 2007 ca arie de protecţie specială avifaunistică. În zonă sunt și câteva situri istorice care pot fi vizitate: Biserica Cuvioasa Pa­rascheva din Ştefăneşti, construită în anul 1640, Muzeul Ştefan Luchian, situl arheologic „Gura Hârtopului“ de la Ripiceni.

 

COMMENTS