Un fost director din Botoșani, pus să restituie peste 32.000 de lei
25/06/2023 11:39 in STIRI

Un fost director din Botoșani a fost pus să restituie peste 32.000 de lei pe care îi primise în baza unui contract civil. Este vorba de fostul director de la Nova Apaserv SA, Albert Tanasă, care avea, pe perioada mandatului său la operatorul de apă, și un contract de prestare servicii de consiliere juridică cu Teatrul Mihai Eminescu.

În urma unui control al Curții de Conturi, s-a stabilit că acel contract nu este încheiat legal, iar ca urmare instituția de cultură l-a acționat în instanță pe Albert Tanasă, obținând, în același timp, rezilierea contractului civil, dar și obligația restituirii sumelor aferente acestuia.

Prin urmare, Albert Tanasă a fost obligat "să restituie reclamantului-pârât suma de 32.666 lei".

Solutia pe scurt:

Admite în parte cererea reconvenţională formulată de pârâtul-reclamant TANASĂ PETRU-ALBERT în contradictoriu cu reclamantul-pârât TEATRUL ,,MIHAI EMINESCU” BOTOŞANI. Anulează contractul civil de prestări servicii juridice înregistrat sub nr. 1166/02.09.2016 astfel cum a fost modificat prin actul adiţional nr. 1 şi actul adiţional nr. 2/06.01.2020. Dispune repunerea părţilor în situaţia anterioară încheierii contractului în sensul că: Obligă pârâtul-reclamant să restituie reclamantului-pârât suma de 32666 lei. Obligă reclamantul-pârât să restituie pârâtului-reclamant suma de 32666 lei.

Obligă pârâtul-reclamant la plata în favoarea reclamantului-pârât a dobânzii legale penalizatoare de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri şi până la data plăţii integrale a sumei. Respinge în rest cererea de chemare în judecată şi cererea reconvenţională ca neîntemeiate. Compensează în parte obligaţiile de plată a cheltuielilor de judecată şi obligă pârâtul-reclamant la plata în favoarea reclamantului-pârât a cheltuielilor de judecată în cuantum de 1600 lei cu titlu de onorariu avocaţial. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, eventuala cerere de apel urmând a se depune la Judecătoria Botoşani. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 07.06.2023.

 

COMMENTS