ADS
ADS
ADS
Proiect de lege: Toate marile magazine ar putea fi închise duminica
13/06/2023 13:12 in STIRI

Parlamentarii au propus o inițiativă legislativă în încercarea de a limita accesul românilor la supermarketuri, sugerând ca acestea să fie închise în zilele de duminică și să fie relocate la o distanță de cel puțin cinci kilometri în afara orașelor.

Proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare, propune o definiție clară a supermarketului, care este descris ca o unitate de vânzare cu autoservire ce oferă o gamă extinsă de produse alimentare și nealimentare și care are o suprafață minimă de 800 mp. Aceasta este doar una dintre prevederile propuse în proiectul de lege. De asemenea, sunt clarificate și definite termenii de „produs alimentar proaspăt” și „produs alimentar congelat”. Mai mult, se propune un program de funcționare săptămânal pentru supermarketuri, conform căruia acestea ar trebui să fie deschise de luni până vineri între orele 8 și 22, sâmbăta între orele 8 și 14, iar duminica să fie închise.

Deputații PNL Nini Săpunaru și Tinel Gheorghe sunt cei care au propus o inițiativă legislativă prin care supermarketurile ar urma să fie închise duminica și în zilele de sărbători legale. Tinel Gheorghe a declarat că închiderea supermarketurilor în zilele de duminică ar ajuta producătorii români să-și vândă produsele, adăugând că „parcă dintr-o dată toți ne-am născut în supermarket. Am uitat când cumpăram din piață!”, potrivit RomaniaTV

 

COMMENTS