ADS
ADS
ADS
Angajații din sănătatea botoșăneană au intrat în grevă japoneză. Ce solicitări au
07/06/2023 12:23 in STIRI

Angajații din sistemul de sănătate din Botoșani au intrat în grevă japoneză începând de miercuri. Cu toate acestea, pacienții nu vor fi afectați de această acțiune, deoarece serviciile medicale se desfășoară în continuare în mod normal.

Angajații solicită o serie de măsuri, printre care deblocarea angajărilor în sistemul de sănătate, alocarea fondurilor necesare pentru plata voucherelor de vacanță pentru toți angajații, revizuirea ierarhiei salariale pentru toate funcțiile din sistemul de sănătate, inclusiv reașezarea asistentului medical în noua grilă de salarizare prevăzută de legea salarizării bugetare, recunoașterea rolului esențial al asistenților medicali în funcționarea sistemului de sănătate publică în viitorul program de guvernare, precum și garantarea menținerii locurilor de muncă pentru personalul angajat în unitățile medicale din rețeaua CFR și după transferul acestora către alte autorități.

Greva japoneză reprezintă prima formă de protest adoptată de angajații din domeniul sănătății și asistenței sociale. În funcție de rezultatele negocierilor cu factorii de decizie, se va decide dacă vor fi inițiate alte forme de protest.

 

COMMENTS