ADS
ADS
ADS
Consultații și ecografii GRATUITE la Botoșani în perioada 11-12 iunie 2023 - Sala Polivalentă "Elisabeta Lipa"
07/06/2023 12:00 in STIRI

Dreptul la sănătate este unul dintre drepturile fundamentale ale omului. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, sănătatea individului este definită drept "o stare de bine fizică, mentală și socială și nu doar absența bolii sau a infirmității".

În cadrul proiectului "Din Grijă Pentru Tine", Sala Polivalentă (Sporturilor) din Botoșani va găzdui un eveniment special, oferind consultații și ecografii gratuite în perioada 11-12 iunie, între orele 09:00-17:00. Până pe data de 9 iunie, inclusiv, se pot face programări pe site-ul dingrijapentrutine.ro sau la numărul de telefon 0373.810.810, pentru a beneficia de aceste servicii medicale gratuite.

Participanții înregistrați vor avea posibilitatea de a beneficia de consultații gratuite în domenii precum cardiologie, gastroenterologie, neurologie, obstetrică și ginecologie cu ecografie, chirurgie vasculară cu ecografie Doppler venos, chirurgie tiroidiană și endocrinologie cu ecografie tiroidiană și paratiroidiană, oftalmologie pentru adulți și copii, ecografii mamare, diabet și boli de nutriție, pneumologie, urologie, reumatologie, BFT (bilanț funcțional de trombofilie), geriatrie, psihiatrie, medicină internă, dermatologie, medicină de familie pentru copii, ORL și audiologie, ecografii abdominopelvine, psihoterapie/consiliere psihologică, kinetoterapie, testare HPV gratuită, testare genetică gratuită, ECG gratuit, cursuri de prim ajutor, consiliere pentru stil de viață și nutriție, consiliere spirituală, educație în sănătate și igienă, precum și activități educative cu copiii.

În urma consultației, fiecare pacient va primi o scrisoare medicală parafată sau un buletin ecografic parafat, care va conține recomandări privind stilul de viață, investigațiile sau tratamentul necesar (în funcție de nevoie). Această scrisoare medicală poate fi prezentată medicului de familie pentru a primi rețeta compensată, în cazul în care medicamentele recomandate sunt din lista de medicamente compensate.

Este important de menționat că fiecare persoană se poate programa doar la o singură specialitate, cu excepția testelor de glicemie, ECG, testării genetice și consilierii în nutriție, care pot fi realizate fără programare prealabilă.

Proiectul "Din Grijă Pentru Tine" este organizat de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea în parteneriat cu Consiliul Județean Botoșani, Primăria Municipiului Botoșani, Universitatea de Medicină și Farmacie, Științe și Tehnologie "George Emil Palade", Spitalul Județean de Urgență "Mavromati", Spitalul de Recuperare "Sf. Gheorghe", Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor (ADRA) și Asociația "Ridică-te și Umblă". Această inițiativă are ca scop promovarea sănătății și bunăstării comunității, oferind servicii medicale esențiale și de calitate gratuit pentru locuitorii din Botoșani.

 

COMMENTS