ADS
ADS
ADS
Doi botoșăneni amendați cu 20.000 lei după ce au fost controlați în bagaje de polițiști. Au crezut că vor trece neobservați
05/06/2023 12:05 in STIRI

Doi botoșăneni s-au ales cu amenzi în valoare de 20.000 de lei după ce au fost controlați de polițiști în legătură cu bagajele lor. Aceștia transportau țigări de contrabandă. Polițiștii de frontieră botoșăneni au descoperit și confiscat în acest weekend, în urma unor acțiuni specifice desfășurate în zona lor de responsabilitate, peste 17.000 de țigări de contrabandă.

Pe data de 1 iunie, în jurul orei 13:10, polițiști de frontieră din cadrul Biroului de Prevenire și Combatere a Migrației Ilegale și a Infracționalității Transfrontaliere din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani au organizat și desfășurat o acțiune pentru combaterea contrabandei cu produse accizabile, bazată pe informații pe care le dețineau.

În cadrul acțiunii desfășurate în localitatea de frontieră Trușești, județul Botoșani, au fost opriți și controlați doi localnici în vârstă de 41 de ani, respectiv 51 de ani, care transportau bagaje voluminoase. În urma controlului efectuat, au fost descoperite în bagajele personale ale acestora un total de 3.800 de țigarete (190 de pachete) provenite din Republica Moldova și Duty Free.

"Conform prevederilor legale, țigările în valoare totală de 3.800 de lei au fost reținute, iar cei doi au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare totală de 20.000 de lei. În perioada 01-05 iunie, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca au avut loc acțiuni specifice de combatere a contrabandei cu produse accizabile, în urma cărora în zona perimetrică a punctului au fost descoperite 13.400 de țigarete (670 de pachete) provenind din Republica Moldova și Duty Free, în valoare totală de 13.400 de lei", precizează Poliția de Frontieră.

 

COMMENTS