Ministrul Muncii nu știe dacă profesorii renunță la grevă. Marius Budăi: „Decizia acum nu este la noi”
03/06/2023 20:25 in STIRI

Ministrul Muncii – Marius Budăi a vorbit, vineri seară, despre greva sindicatelor din Educație, pe care Executivul speră că a încheiat-o prin Ordonanța aprobată joi, prin care cadrele din Învățământ primesc 1.000 de lei brut la salariu sau 400, în cazul personalului non-didactic.

„Discuțiile s-au purtat în cadru civilizat și să rămână aceste discuții. Eu nu intru în oferte la TV. Coaliția a decis, iar noi am pus în practică, în cazul educației.

Nu pot să-mi dau eu cu părerea. Eu am spus că tot ce s-a angajat guvernul, s-a pus în practică și e asumat prin lege. Ordonanta a fost votata in transparenta decizionala, atat pe siteul Ministerului Muncii, cat si pe cel al Educaiei. Pe seara, cand am postat, si pana dimineata la aprobare, am primit observatii, pentru ca nu erau unii angajatii convinsi, cum ar fi bibliotecarii. Si acele observatii s-au regasit in lege. Deci tot ce am convenit, a fost pus in practica. Este un moment foarte dificil, eu insumi sunt parinte, cunosc emotiile si este dificil sa le spun ceva. Noi am pus in practica ce am discutat.

Decizia acum nu este la noi. Noi am respectat si am pus in practica tot ce am discutat. Inclusiv ieri, am avut sedinta de guvern extraordinara, am avut grija sa avem toate avizele”, a declarat ministrul Budăi, potrivit Realitatea.net.

 

 

 

COMMENTS