Un botoșănean a murit în timp ce se întorcea din străinătate
03/06/2023 11:07 in STIRI

Un botoșănean a murit în timp ce se întorcea din străinătate, iar prietenii au nevoie de ajutor pentru a-i repatria trupul neînsuflețit ca să-l înmormânteze cum se cuvine. Cornel Ivolschi, de 45 de ani, lucra în Spania. Zilele trecute s-a pornit spre casă în România, însă în timp ce se afla în autocar i s-a făcut rău. Era în tranzit în Italia. A fost luat de ambulanță și dus la spital, dar, din păcate, nu a supraviețuit. Era născut pe 29 aprilie 1979.

„Rog și apelez la bunătatea voastră să strângem niște banuți, neavând pe nimeni care să-l ajute, fiind singur la părinți. Cerem la fel și ajutorul conaționalilor noștri din Italia; se pot face donații la Biserica Română Ortodoxă din Italia, Piacenza, împreună cu părintele Gheorghe Ursachi, din localitatea Novi Liguri. De asemenea, cerem ajutorul conaționalilor noștri din Spania; se pot face donații la Biserica Ortodoxă Română din Spania, Zaragoza, împreună cu părintele Aurel Nae. Colaborăm și cu Biserica Ortodoxă din România, cu părintele Macuc de la parohia din cimitirul Pacea, județul Botoșani. Sau puteți dona în contul bancar ES8200490932412811336407”, este apelul făcut de prietenii acestuia.

După ce acesta va ajunge în Botoșani, parohia Pacea se va ocupa de toate cele necesare înmormântării, cu excepția taxei de înhumare și săpării gropii, care costă 1320 lei și este o taxă ce trebuie achitată la Administrația Cimitirului.

„Mă cutremur gândindu-mă ce-i viața omului... unde te pornești și unde ajungi și cum ajungi... 45 ani... Moartea n-are vârstă... și nici nu "ține cont" cât de departe ești de pământul românesc”, spune preoteasa Anamaria Macuc de la Parohia Pacea.

Botoșăneanul va fi înmormântat la Cimitirul Pacea, alături de părinții săi.

 

COMMENTS