A fost anunțată data la care vor fi alimentate, din nou, cardurile pentru alimente și mese calde
02/06/2023 15:49 in STIRI

O nouă tranșă de 250 de lei va fi încărcată, începând cu data de 15 iunie, pe cardurile destinate alimentelor și meselor calde, într-un total de 600 de milioane de lei care vor fi transferați către cei 2,4 milioane de beneficiari eligibili, a anunțat vineri ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

"Am primit în ultimele zile numeroase mesaje din partea dumneavoastră cu privire la măsurile sociale implementate de Guvernul României din #banieuropeni. Poate cea mai importantă veste este legată de data la care vom încărca o nouă tranșă de 250 de lei pe cardurile destinate alimentelor și meselor calde: începând cu data de 15 iunie, vom transfera un total de 600 de milioane de lei către toți cei 2,4 milioane de beneficiari eligibili", a scris ministrul pe Facebook.

Referitor la cardurile educaționale, pe care se încarcă suma de 500 de lei pentru haine și rechizite, Marcel Boloș a afirmat că ultimele 50.000 de carduri restante au fost deja încărcate, astfel că peste 400.000 de copii vulnerabili din România au primit ajutorul în acest an școlar.

"Vă atrag atenția că cardurile sunt încărcate o singură dată pe an. Am primit mesaje și de la beneficiari care au primit deja ajutorul încă din toamnă. În acest sens, vrem ca începând cu anul viitor, valoarea ajutorului să fie de 750 de lei", a subliniat ministrul.

De asemenea, el a menționat că în următorii ani valoarea sprijinului pentru mame ar putea crește la 3.000 de lei, iar această măsură va fi propusă în Guvern.

"Un ultim aspect se referă la tipurile de cheltuieli eligibile cu voucherul de 2.000 de lei oferit prin programul 'Sprijin pentru nou-născuți'. Pot fi achiziționate produse precum îmbrăcăminte, lenjerie, saci de dormit, scutece, produse pentru igienă (șampon, săpun, unguent), comprese sterile, termometre, lapte praf. Nu se pot achiziționa alimente. Mai am o veste bună: din analizele noastre rezultă că în următorii ani putem crește valoarea sprijinului pentru mame la 3.000 de lei, așa că voi propune această măsură în Guvern", a adăugat Marcel Boloș.

Sursa: Agerpres

 

COMMENTS