Premierul Nicolae Ciucă: Am convenit majorarea salariilor din educație, chiar de mâine, 1 iunie
31/05/2023 18:44 in STIRI

Premierul României, Nicolae Ciucă, a anunțat, miercuri, că salariile angajaților din domeniul educației vor fi majorate începând cu data de 1 iunie 2023, iar salariile profesorilor debutanți vor fi cât un salariu mediu brut pe economie, scrie Capital.ro.

Premierul României, Nicolae Ciucă, a anunțat personal că salariile angajaților din domeniul educației vor crește de pe data de 1 iunie 2023. Joi, 1 iunie 2023, va fi adoptată Ordonanța de Urgență (OUG) care prevede ca salariile personalului didactic să crească cu 1000 de lei brut lunar și veniturile personalului nedidactic să crească cu 400 de lei brut lunar.

Atenție! Majorările se vor face etapizat, în maxim trei ani de la intrarea în vigoare a noii legi a salarizării, prima tranșă, în 2024, reprezentând 40% din valoarea totală a majorărilor.

„Am propus astăzi soluții eficiente și aplicabile cât mai rapid personalului din învățământ, pentru deblocarea situației actuale. În urma discuțiilor pe care le-am avut astăzi atât cu președintele Klaus Iohannis, cât și cu reprezentanții sindicatelor, am convenit majorarea salariilor din educație, chiar de mâine.

Vom adopta mâine OUG prin care salariile personalului didactic vor crește cu 1000 de lei brut lunar și cele ale personalului nedidactic cu 400 de lei brut lunar. Majorările pe care le vom aproba mâine reprezintă un avans din creșterea pe viitoarea grilă, care se va regăsi în legea salarizării.

Totodată, am propus ca, în noua grilă, salariul debutanților să ajungă la nivelul salariului mediu brut pe economie. Majorările se vor face etapizat, în maxim trei ani de la intrarea în vigoare a noii legi a salarizării, prima tranșă, în 2024, reprezentând 40 la sută din valoarea totală a majorărilor”, a scris, miercuri, Nicolae Ciucă pe contul său de Facebook.

 

COMMENTS