Aproximativ 150 de poliţişti vor acționa în minivacanţa de Rusalii. Polițiștii rutieri, cu aparatele radar pe drumurile din județul Botoșani
31/05/2023 14:18 in STIRI

În contextul zilelor libere de Rusalii, structurile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au dispus o serie de măsuri menite a asigura siguranța cetățenilor din județul Botoșani.
Activitățile din aceste zile vor fi desfășurate în sistem integrat împreună cu toate instituțiile cu rol în asigurarea ordinii și liniștii publice, transmite printr-un comunicat Instituția Prefectului.

În perioada 01-05 iunie, în fiecare zi vor acționa aproximativ 150 de polițiști, care vor fi angrenați în activități, împreună cu reprezentanții celorlalte structurilor de ordine și siguranță publică, atât în stradă pentru descurajarea oricăror fapte antisociale, cât și constituiți în echipe operative, pentru a desfășura activitățile specifice în momentul în care se va impune acest lucru.

Având în vederea, că în aceste zile traficul va fi aglomerat pe anumite artere rutiere, polițiștii își vor intensifica eforturile pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Echipajele rutiere vor fi prezente pe drumurile publice, cu autospecialele dotate cu aparate radar, etilotest și DrugTest pentru depistarea conducătorilor auto care reprezintă un pericol pe drumurile publice.

Pentru protejarea cetățenilor, polițiștii se vor concentra pe zonele cu risc de producere a unor incidente care ar putea să tulbure liniștea și ordinea publică sau să-i pună în pericol, cum ar fi cluburi, discoteci, locuri în care se formează aglomerări de persoane sau locurile de agrement.

”Vă recomandăm să respectați normele de conviețuire socială, drepturile și libertățile celorlalți, iar dacă suteți victima vreunei infracțiuni sau asistați la comiterea unuei astfel de fapte, nu ezitați să apelați 112 sau să vă adresați celui mai apropiat polițist”, este apelul polițiștilor.

 

COMMENTS