O firmă le face viața grea localnicilor dintr-o comună din Botoșani. Motivul pentru care oamenii au sunat la 112
30/05/2023 18:18 in STIRI

Situație scandaloasă într-o localitate din Botoșani. Mai multe familii care locuiesc în vecinătatea gării din Leorda sunt în conflict cu un mare producător agricol din județ, care a decis să își transporte cerealele pe cale feroviară. Oamenii reclamă că la transferul grâului din camioane în vagoane este produs un praf care le face imposibilă viața. Ei au sesizat Garda de Mediu și Poliția cu privire la nivelul ridicat de poluare.

Locuitorii din Leorda se plâng că de mai multe luni de zile nu mai pot respira un aer curat. Ei susțin că norii de praf produs de angajații și utilajele firmei din Dorohoi le afectează atât starea de sănătate, cât și cofortul din gospodării.

Oamenii din Leorda au sunat la 112 și au cerut intervenția autorităților. În cursul zilei de luni, la fața locului au ajuns și comisarii de la Garda de Mediu și polițiștii de la Poliția Feroviară, care au constatat nereguli în activitatea din gară.

„Aspectele semnalate s-au confirmat. Ca urmare am stabilit o serie de măsuri operatorului economic și va fi sancționat conform legii 104/2011, legea privind mediul înconjurător. Mai mult ca sigur, operatorul economic va trebuie să implementeze o soluție tehnică astfel încât să elimine acest disconfort”, a declarat Cristina Kashyap, comisar șef Garda de Mediu Botoșani.

Potrivit acesteia, sancțiunea va fi între 5.000 și 15.000 lei pentru firma Pro Agro.

 

COMMENTS