Data la care intră pensiile în iunie 2023. Șeful Casei de Pensii a anunțat când ajung banii la pensionari, dat fiind faptul că urmează minivacanța de Rusalii
30/05/2023 09:50 in STIRI

Conform informațiilor furnizate de șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, și de Ministrul Muncii, Marius Budăi, pensiile din România vor fi plătite la timp în luna iunie 2023, fără nicio întârziere cauzată de vacanța de Rusalii. Există o convenție între Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) și Compania Națională Poșta Română, în care sunt stabilite termenii și modalitățile de plată și distribuire a pensiilor.

Potrivit declarațiilor lui Daniel Baciu, pensiile vor începe să fie distribuite pe 2 iunie pentru beneficiarii care au ales plata prin mandat poștal. Aceasta înseamnă că există bani cash disponibili, iar Poșta Română va lucra în ziua de 2 iunie, vineri, pentru a asigura distribuția pensiilor în acea zi. După această dată, se va reveni la programul normal de plată.

Daniel Baciu a menționat și faptul că primele tranșe de bani sunt virate încă de la sfârșitul lunii mai, astfel încât să existe disponibilitatea de numerar necesară pentru plata pensiilor începând cu 2 iunie.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a susținut că pensiile de stat vor fi plătite conform calendarului stabilit, între 1 și 15 iunie, fără întârzieri. El a confirmat că poștașii vor lucra și în ziua de vineri din punte (2 iunie) și că nu va exista nicio zi de întârziere în ceea ce privește plata pensiilor.

În concluzie, în ciuda vacanței de Rusalii, autoritățile din România au asigurat că pensiile vor fi plătite la timp în luna iunie 2023 și că nu vor exista întârzieri în procesul de distribuire a acestora.

 

COMMENTS