Ministerul Educației a emis un comunicat surprinzător referitor la Bacalaureatul din 2023
28/05/2023 10:26 in STIRI

Cu profesorii în grevă generală și cu școlile închise, ministerul Educației a anunțat că va fi respectat calendarul examenului de bacalaureat.  

Înscrierea elevilor pentru probele examenului de bacalaureat 2023 este programată pe 29 mai, adică, luni. Iar, duminică, 28 mai, premierul se mai vede încă o dată cu liderii sindicali.

Este surprinzător comunicatul pe care Ministerul Educației l-a remis vineri seară. Acesta spune că examenul de bacalaureat se va susține în calendarul propus, adică de luni, 29 mai, încep înscrierile. Acestea se încheie pe 7 iunie.

Ministerul Educației nu a spus nimic în privința evaluărilor naționale, dar știm că elevii de clasa a 8-a vor termina mai târziu școala, față de cei de clasa a 12-a, care își vor încheia anul școlar mai devreme.

Sunt peste 100.000 de cadre didactice caret, de luni, sunt în stradă, iar până acum poziția de pe care au intrat la negocieri cu ministrul Educației, cu premierul, cu ministrul Muncii a fost una destul de tranșantă.

Vor salarii cu 25% mai mari față de cele pe care le au în acest moment. Cu cât va prelungi această stare de tensiune și așa-zisele negocieri, cu atât mai radicală va fi mișcarea de protest. Aceasta a fost reacția pe care lideri de sindicat au avut-o după anunțul Ministerului Educației.

Așadar, în continuare nu se arată deloc dispuși să negocieze și știm că, până acum, în cursul acestei săptămâni, guvernanții au aprobat o majorare de 10 %, dar numai pentru personalul nedidactic, iar calculele făcute de guvernanți pentru majorarea de 25% cerută de dascăli, majorarea tuturor acestor salarii, ar însemna o sumă pe care Executivul le-a transmis sindicaliștilor că nu și-o permite în acest moment.

Sursa:stirileprotv.ro

 

COMMENTS