Rotativa guvernamentală se amână. Nicolae Ciucă nu mai demisionează din funcția de premier
26/05/2023 09:37 in STIRI

Premierul României, Nicolae Ciucă, a decis să nu mai demisioneze din funcția de prim-ministru. Într-o declarație de presă, el a menționat că, în urma discuțiilor cu sindicatele din învățământ, a decis să continue dialogul pentru găsirea de soluții în problemele acumulate în timp. Premierul a anunțat că intenționa să-și depună mandatul, dar a ales să rămână în funcție.

Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă la Palatul Victoria, alături de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și vicepremierul Kelemen Hunor.

Deși Nicolae Ciucă a anunțat în repetate rânduri că își va depune demisia din funcția de premier, președintele Klaus Iohannis a transmis, joi, că graba nu ar trebui să fie atât de mare. Prezent la Sibiu, șeful statului a anunțat o schimbare de calendar în ceea ce privește instalarea unui nou cabinet.

Nicolae Ciucă anunțase deja că-şi depune mandatul. Vineri însă liderii coaliției s-au reunit la sediul Guvernului și au anunțat că rotativa guvernamentală se amână și că premierul Nicolae Ciucă rămâne în funcție.

COMMENTS