Sindicaliștii au solicitat Guvernului să crească veniturile tuturor angajaților din sistem cu 25%.
25/05/2023 18:55 in STIRI

Sindicaliștii, în urma ultimelor negocieri cu Guvernul, au anunțat joi seară că au cerut majorarea veniturilor tuturor angajaților din sectorul educației cu 25% și ca salariul unui dascăl debutant să fie echivalent cu salariul mediu brut pe țară.

Liderul Federației "Spiru Haret", Marius Nistor, a declarat: "Astăzi am transmis o cerere clară: o creștere salarială de 25%. Sunt liberi să facă calculele necesare".

El a subliniat că această creștere salarială se aplică pentru toate categoriile de personal, inclusiv personalul nedidactic și auxiliar.

Nistor a explicat că solicitarea lor este ca aceste majorări să fie implementate până la sfârșitul lunii decembrie, astfel încât să intre în vigoare începând cu 1 ianuarie anul viitor. O altă cerere se referă la stabilirea salariului debutanților la nivelul salariului mediu brut pe țară.

Sindicaliștii au explicat că aceasta ar însemna o creștere a salariului unui debutant de la 2.500 la 3.000 de lei. Liderii sindicatelor speră că vor fi convocați vineri pentru noi negocieri și pentru a se ajunge la un acord.

 

COMMENTS