ADS
ADS
ADS
„Regina Rock'n'Roll”, Tina Turner, a murit la vârsta de 83 de ani
25/05/2023 09:13 in STIRI

Miercuri, lumea muzicii a suferit o pierdere profundă, odată cu trecerea în neființă a celebrei cântărețe rock Tina Turner, la vârsta de 83 de ani, în locuința sa din Kusnacht, aproape de Zurich, Elveția. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al artistei, care a menționat că aceasta s-a stins din viață în urma unei lungi boli. În declarația sa, el a subliniat că lumea a pierdut o legendă a muzicii și un model demn de urmat.

Tina Turner a luptat în ultimii ani cu o serie de probleme de sănătate, inclusiv cancer, un accident vascular cerebral și insuficiență renală. Născută în Statele Unite ale Americii, artista a devenit una dintre cele mai iubite și apreciate cântărețe rock din toate timpurile. În 2021, ea a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame pentru a doua oară, recunoaștere a impactului semnificativ pe care l-a avut în industria muzicală.

Cariera Tinăi Turner, cunoscută inițial sub numele de Anna Mae Bullock, a debutat la vârsta de 18 ani, alături de Ike Turner. În scurt timp, vocea sa impresionantă și prezența scenică au adus faima internațională. Cei doi au lansat hituri precum "A Fool In Love", "River Deep, Mountain High" și "Nutbush City Limits". După o căsătorie tumultuoasă cu Ike Turner în 1962, relația lor a ajuns la final în anii '70.

Tina a continuat să se afirme în cariera sa solo, lansând albume de succes, printre care "Private Dancer" și "Foreign Affair", ambele certificate cu platină. A fost recompensată cu 8 premii Grammy din 25 de nominalizări, ceea ce demonstrează valoarea și influența sa în lumea muzicii.

Printre cele mai cunoscute piese ale Tinăi Turner se numără "What's Love Got To Do With It", "The Best", "Steamy Windows" și "Goldeneye", aceasta din urmă fiind înregistrată pentru un film din seria "James Bond". Deși a renunțat la concerte în 2009, artista a făcut apariții publice sporadice, inclusiv la premiera spectacolului despre viața ei de pe Broadway. În acest an, HBO a lansat documentarul "Tina", la realizarea căruia artista însăși a contribuit.

Moartea Tinăi Turner lasă un gol imens în industria muzicală și în inimile fanilor din întreaga lume. Moștenirea sa muzicală va rămâne viuă și va continua să inspire generațiile viitoare.

Foto: Profimedia

 

COMMENTS