ADS
ADS
ADS
Expoziție de artă vizuală la Memorialul Ipotești
23/05/2023 09:48 in STIRI

Memorialul Ipotești găzduiește o expoziție de artă vizuală intitulată "Între alb și negru", care va expune lucrările a doi pictori din Iași, Ofelia Huțul și Gheorghe Lungu, membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Iași.

Cei doi artiști au o vastă experiență în organizarea de expoziții personale și colective atât în țară, cât și în străinătate, și au obținut numeroase premii la Saloanele de pictură la care au participat. Proiectul lor artistic promovează ideea că în viață totul este posibil, nimic nu este permanent, iar orice ființă, cu sentimentele și trăirile sale, poate suferi transformări.

Această idee se materializează datorită energiilor, sufletelor muritorilor și, în cele din urmă, destinului lor, care se schimbă neîncetat în funcție de comportament, gânduri și dorințe. Credința joacă un rol important în acest proces. Lucrările celor doi artiști plastici încurajează privitorii să traverseze zonele întunecate sau ambigue și să opteze întotdeauna pentru puritatea albă, spre divinitate și perfecțiune. Compozițiile artistice diferite ca stil și culoare se îmbină armonios pe simeze, creând o atmosferă care stârnește vibrații în sufletul privitorilor.

Vernisajul expoziției "Între alb și negru" va avea loc pe data de 24 mai 2023, la ora 13:00, în Sala Horia Bernea din cadrul Memorialului Ipotești. Evenimentul va fi deschis de un recital de vioară susținut de Marcian David, iar criticul de artă Maria Bilașevschi, președinta Filialei U.A.P. Iași, va vorbi despre cei doi artiști și lucrările lor.

 

 

COMMENTS