Negocieri eșuate la Guvern. Greva profesorilor merge mai departe
21/05/2023 20:26 in STIRI

Greva profesorilor continuă după ce negocierile dintre Guvern și sindicate au eșuat. Școlile ar putea rămâne închise mai multe zile în săptămâna 22-29 mai 2023. Profesorii au respins oferta guvernului de bonusuri pentru debutanți.

Președintele FSLI, Simion Hăncescu, a declarat că greva va continua până când colegii lor vor opri acțiunea. Sunt școli cu 100% din profesori în grevă și se recomandă părinților să țină elevii acasă.

Președintele Federației Spiru Haret, Marius Nistor, a afirmat că profesorii au nevoie de soluții credibile pentru a încheia greva. Oferta guvernului nu este suficientă pentru a opri protestele.

Greva va continua până când cei care au declanșat-o vor renunța. De asemenea, universitățile de stat vor organiza o grevă de avertisment.

Anton Hadăr, lider al Federației Naționale Sindicale "Alma Mater", a anunțat greva în învățământul superior de stat împotriva politicilor economice și sociale ale guvernului. Sindicaliștii cer un salariu mediu brut pe economie de aproximativ 4.000 de lei pentru debutanți.

COMMENTS