Are doar 25 de ani şi este acuzat de tentativă de omor. Botoşăneanul va ajunge în faţa instanţei
18/05/2023 09:28 in STIRI

Are doar 25 de ani și este acuzat de tentativă de omor. Botoșăneanul va ajunge în fața instanței, unde va fi judecat pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor.

Tânărul Iulian Constantin Codău din Mitoc a fost trimis în judecată, miercuri, de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani. Potrivit anchetatorilor, acesta este acuzat că în ziua de 1 aprilie 2019, în intervalul orar 22.00-23.00, a lovit persoana vătămată B.I. cu o țeavă metalică la nivelul capului, cauzându-i leziuni pentru vindecarea cărora a necesitat 65-70 de zile de îngrijiri medicale.

Un alt tânăr, o altă tentativă de omor

O petrecere s-a încheiat groaznic într-o localitate din județul Botoșani. Un tânăr a fost înjunghiat, iar alți patru au fost sechestrați. Pe 13 martie 2022, mai mulți tineri participau la o petrecere într-o locuință din comuna Mihăileni.

La un moment dat, pe fondul unui conflict spontan, dar și a consumului de alcool, unul dintre participanți, respectiv Alexandru Vasile Iuriciuc, în vârstă de 34 de ani, l-a lovit pe alt tânăr cu pumnul, cu picioarele și cu o lopată la nivelul feței și corpului, după care a luat un cuțit și l-a înjunghiat în toracelul posterior.

Ulterior, înarmat cu un cuțit, Iuriciuc a împiedicat alți cinci tineri prezenți la aceeași petrecere să părăsească timp de aproximativ 30 de minute încăperea în care se aflau.

Zilele trecute, agresorul a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani pentru săvârșirea infracțiunilor de "tentativă de omor" și "lipsire de libertate în mod ilegal".

 

 

COMMENTS