Zeci de intervenții ale pompierilor botoșăneni, în minivacanța de 1 mai
02/05/2023 15:45 in STIRI

Pompierii botoșăneni au fost la datorie și în perioada 29 aprilie – 01 mai a.c., pentru gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local. Aceștia au avut, în total, 55 de misiuni.

Pompierii au acționat pentru stingerea a două incendii, acordarea primului ajutor și transportul la spital a unui număr de 27 de persoane care aveau probleme medicale, salvarea a două animale, înlăturarea efectelor produse în urma unei explozii, asanarea terenului de muniția rămasă neexplodată, dar și în alte patru situații de urgență
La acestea, se adaugă șase acțiuni de verificare a respectării normelor de prevenire a incendiilor pe secția ATI, la Spitalul de Urgență Județean „Mavromati” Botoșani, nouă misiuni în sprijinul refugiaților din Ucraina și trei misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor pe timpul unor manifestări cu public numeros.
Cele două incendii s-au produs în localitățile Săveni și Știubieni și au fost provocate de folosirea focului deschis în spații închise, respectiv de un coș de fum necurățat de funingine.

Acestea au fost stinse înainte de a produce pagube materiale însemnate. În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

 

COMMENTS