ADS
ADS
ADS
Femeia de 250 de kg din Botoșani, plimbată printre spitale, a murit
27/04/2023 11:17 in STIRI

Femeia de peste 250 de kilograme, din județul Botoșani, care a fost refuzată de mai multe spitale la internare, a murit. Botoșăneanca în vârstă de 59 de ani a fost internată pe secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean Botoşani. Femeia a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a căzut, însă mai multe spitale au refuzat să o interneze pe motiv că nu au un pat special pentru pacienţii supraponderali. Un medic este anchetat disciplinar tocmai pentru că s-ar fi opus internării. Cazul pacientei a ajuns şi în atenţia ministrului Sănătăţii.

 

Femeia a cerut ajutor după ce a căzut în casă, pe gresie, și s-a lovit la genunchi. A fost transportată la spitalul din Dorohoi cu autospeciala ISU pentru victime multiple, pentru că o targă dintr-o ambulanţă obişnuită nu ar fi putut să o susţină.

A rămas în mașină timp de 5 ore, întinsă pe jos, până când s-a decis să fie mutată de 12 oameni în camera de gardă, unde a fost pusă tot pe jos, pe două saltele.

„Pacienta a fost internată în secţia chirurgie. Evoluţia medicală a fost foarte bună, supravegheată de aproape. Consultut interclinicii efectuate de toţi colegii care au fost implicaţi în caz. Cred că va trebui internată şi tratată într-o clinică specializată pentru obezitate morbidă”, preciza, pentru Observatornews, Andries Valerian, manager spital municipal Dorohoi.

Foto: observator

 

COMMENTS