Profesorii amenință cu blocarea anului școlar: Angajații din învățământul botoșănean, consultați dacă intră în grevă generală în luna mai
26/04/2023 09:46 in STIRI

Angajații din învățământul botoșănean sunt consultați dacă intră în grevă generală în luna mai. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani, a declarat că la această dată se strâng semnături din școlile din județul Botoșani, pentru a vedea dacă profesorii vor să se alăture protestului stabilit la nivel național, respectiv grevă generală pe 22 mai.

Până atunci, aproximativ 100 de angajați din învățământul botoșănean vor participa, pe 10 mai, la mitingul care va avea loc în Capitală.

Nemulțumirile sindicaliștilor din sistemul de învățământ pornesc de la salarii. Ei acuză înghețarea majorărillor salariale până când va fi gata noua lege a salarizării.

”Avem referendum până 10 mai pentru a vedea daca oamenii sunt deciși să intre în grevă generală. Mi-ași dori ca până atunci să găsim o înțelegere și să se ia o decizie la nivel guvernamental. Sunt inechități mari în sistemul bugetar. Pentru unii se găsesc multe sume care se cheltuiesc alandala iar pentru un salariu minin de supraviețuire nu se găsesc”, a declarat Liviu Axinte.

COMMENTS