Ministrul Educației anunţă sancţiuni pentru părinţii care refuză să semneze contractul educaţional cu şcoala
18/04/2023 11:46 in STIRI

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat zilele trecute că noua Lege a învățământului preuniversitar, pe care o propune, include sancțiuni pentru părinții care refuză să semneze contractul educațional cu școala. Prin acest contract, familia își asumă anumite obligații în relația cu sistemul de învățământ.

”Îndemn familiile să vorbească cu respect despre școală, cu respect despre cadrele didactice”, afirmă ministrul.

”Dacă un copil are anumite limite la școală și alte limite acasă, s-ar putea să fie un pic confuz vis-a-vis de ceea ce este permis și ceea ce nu este permis.

În Legea învățământului preuniversitar am mai introdus un lucru. Știți că fiecare familie semnează acel contract educațional cu școala, acel contract include drepturi și obligații atât pentru elevi, cât și pentru școală, cât și pentru familie.

În lege, ca urmare a faptului că am înțeles că sunt părinți care nu doresc să semneze acest contract, am introdus sancțiuni pentru acele familii care refuză să-și asume și partea de responsabilitate, nu numai partea de drepturi pe care, firesc, elevii le au.

Dar nu e vorba despre sancțiuni. Sigur că avem nevoie și de limite, ceea ce trebuie să înțelegem este faptul că ceea ce facem noi, ca adulți, are consecințe pentru copii. De aceea, îndemn familiile să vorbească cu respect despre scoală, cu respect despre cadrele didactice”, a afirmat Ligia Deca, miercuri, într-un interviu pentru TVR Info.

 

COMMENTS