Măsuri dispuse pe perioada Sărbătorilor de Paște: peste 400 de polițiști botoșăneni vor fi în stradă
13/04/2023 14:59 in STIRI

Pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă civică în județul Botoșani, structurile specializate ale Ministerului Afacerilor Interne vor acţiona în perioada premergătoare și în timpul Sărbătorilor de Paşte, în preajma lăcaşurilor de cult şi a zonelor de agrement. Se va acţiona pentru prevenirea situațiilor de urgență, a faptelor antisociale care pot afecta liniştea şi siguranţa cetăţenilor, a evenimentelor rutiere și fluidizarea traficului.

Toate misiunile din aceste zile se vor desfășura sub o coordonare integrată în baza planului de măsuri aprobat la nivel județean.

În aceste zile, polițiștii botoșăneni vor fi la datorie, pentru ca cetățenii să se bucure de zilele libere, prilejuite de Sărbătorile Pascale, în siguranță.

Peste 400 de polițiști sunt angrenați în activitățile din aceste zile, împreună cu alte structuri, atât în stradă, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru descurajarea oricăror fapte antisociale, cât și constituiți în echipe operative, pentru a desfășura activitățile specifice în momentul în care se va impune acest lucru.

Polițiștii rutieri vor fi, de asemenea, prezenți pe arterele din județ, cu autospeciale dotate cu aparate radar, etilotest și DrugTest, pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere și pentru depistarea persoanelor care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Dacă sunteți victima vreunei infracțiuni sau asistați la comiterea unei astfel de fapte, nu ezitați să apelați 112 sau să vă adresați celui mai apropiat polițist.

Atragem atenția asupra modului de utilizare a Serviciului Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 și vă reamintim faptul că apelarea acestuia se face doar în situația în care este necesară intervenția forțelor de ordine, apelarea abuzivă sau nejustificată este sancționată cu amendă care poate ajunge până la 4.000 de lei, informează Instituția Prefectului.

 

COMMENTS