Elevi din Botoșani premiați la etapa națională a Olimpiadei de limba și literatura rromani
11/04/2023 11:09 in STIRI

În urma participării la etapa națională a Olimpiadei de limba și literatura rromani maternă, desfășurată la Cluj Napoca, județul Cluj, în perioada 6-9 aprilie 2023, trei eleve din cinci calificate au obținut Mențiune.

Este vorba de Borcoi A. Teodora, clasa a XI-a – Liceul Tehnologic ,,Nicolae Bălcescu’’ Flămânzi, profesor coordonator – Mirabela Semiramida Pîslariu, Bogatu L. Sabrina, clasa a X-a – Colegiul Național ,,A .T. Laurian’’ Botoșani, profesor coordonator – Mirabela Semiramida Pîslariu și Chiriac I. M. Ionela Alexandra, clasa a XI-a – Colegiul Național ,,Mihai Eminescu’’ Botoșani, profesor coordonator – Mirabela Semiramida Pîslariu.

Eleva Borcoi Teodora a fost recompensată cu Premiul Special ,,Gheorghe Sarău,, pentru rezultatele deosebite obținute în anii de liceu la concursurile specifice limbii rromani materne, printre care două note de 10 la Concursul National de Istoria și Tradițiile Minorității rrome. Eleva de clasa a XII-a de la Liceul Tehnologic ,,Nicolae Bălcescu,, Flămânzi dorește să-și continue studiile la Universitatea din București – specializarea Limba Rromani.

Gazda acestei olimpiade a fost Colegiul Energetic Cluj și au fost 73 de elevi participanți din 28 de județe, transmite Inspectoratul Școlar Județean.

 

COMMENTS