Adio kilometraj dat “înapoi” și mașină “fără accidente”! Proiectul de lege care le dă dureri de cap samsarilor auto
10/04/2023 21:47 in STIRI

Persoanele care cumpără mașini second-hand ar urma să primească de la vânzători un document eliberat de Registrul Auto Român cu numărul de kilometri, dar și cu eventualele accidente. Un proiect de lege în acest sens a ajuns la votul decisiv, în Camera Deputaților.

Proiectul de lege stabilește că Registrul Auto Român (RAR) va trebui să înființeze și gestioneze un registru electronic al istoricului vehiculelor rutiere înmatriculate în România. Apoi, în cazul înstrăinării unei mașini mici, vânzătorul va trebui să transmită cumpărătorului un certificat obținut de la RAR, în care vor fi trecute o serie de informații despre mașină, preluate din registrul amintit, inclusiv numărul de kilometri sau implicarea ei în accidente grave, potrivit avocatnet.

Toate datele tehnice și alte informații legate de un autoturism se vor regăsi în registrul electronic de la RAR, care le va prelua de la stațiile autorizate pentru efectuarea inspecției tehnice periodice și de la service-uri, atunci când mașinile ajung acolo pentru verificări, reparații sau întreținere.

În baza informațiilor din acest registru, RAR va elibera, la cerere și contra cost, deținătorilor de autovehicule destinate transportului de persoane care au, în afara locului conducătorului, cel mult opt locuri pe scaune, respectiv autoturisme, un certificat denumit RAR Auto-Pass, informeaza Realitatea.net.

COMMENTS