Bunicii din Botoșani cărora nimeni nu le calcă pragul de Paște. „Ține de noi să aducem puțină alinare, puțină bucurie”
09/04/2023 11:24 in STIRI

Postul nu este doar despre abținerea de la mâncăruri, ci și despre iertare, ajutor, bunătate. În județul Botoșani sunt oameni cărora nu le trece pragul nimeni ori care nu își permit nici măcar un cozonac pentru masa de Paște. Tocmai de aceea, polițista de frontieră Simona Elena, alături de voluntarii cu care colaborează, a inițiat a patra ediție  campaniei „Ajută un bunic”. Astfel că cei care vor să ajute un bătrân, acum, în prag de sărbători, o pot face prin intermediul lor sau pot merge singuri la bunicii respectivi să le ducă ceva de mâncare și o vorbă bună.

„Dragi mei, vă aștept și anul acesta să fiți alături de bunicii noștri care ne așteaptă să le trecem pragul cu alimente și cele necesare, în special cu un cozonacel sau o păscuta, pensiile lor fiind prea mici ca să-și poată permite sau sunt prea bolnavi și singuri și nedeplasabili. Anii trecuți, am putut ajuta sute de bunicii cu ajutorul voluntarilor și-mi doresc și anul acesta să le fim alături. Bătrânețea are haine grele și ține de noi să aducem puțină alinare, puțină bucurie”, spune Simona Elena.

Cum poți ajuta

Aceasta a identificat deja mai mulți bunici care au nevoie de ajutor. Va fi dus: un mic pachețel cu un cozonac, alimente și produse de curățenie/igienă, dar și pampers pentru cei la pat

„Pentru câțiva dintre ei avem deja cele necesare, însă mai sunt bunici care ne așteaptă să le trecem pragul. Dacă vrei să faci și tu un gest de Paște pentru un bunic mai jos găsești dă-ne de știre. Poti pregăti cu dragoste un pachet cu alimente pentru ei și ne contactezi la numărul de telefon/whats up 0757139794 ca să-l putem prelua din (Dorohoi, Botoșani, Suceava, Darabani, curier), duce tu personal sau fă o donație pentru bunici în conturile Asociației Umanitare Simona Elena și Voluntarii și noi vom cumpara cele necesare”, spune Simona Elena.

Totodată, cei care vor să ajute copilași în această perioadă, pot dona haine, jucării sau dulciuri pentru copilași cu condiția să fie sortate și etichetate: Exemplu( femeie S-M sau fetita 8 ani). Voluntarii vor ajunge și la familiile nevoiașe.

Donații se pot face aici: Banca Transilvania 

Denumire entitate: Asociația Umanitara Simona Elena si Voluntarii, str. Aleea Pinului nr. 1, oraș Dorohoi județ Botoșani 

Cod de înregistrare fiscală: 43787730

IBAN RON: RO06BTRLRONCRT0587762901

IBAN EUR: RO53BTRLEURCRT0587762901 

IBAN GBP: RO11BTRLGBPCRT0587762901 

Cod BIC/SWIFT: BTRLRO22

Cu mențiunea: bunici

PAYPAL

https://www.paypal.me/SEVSimonaElena

Relatii la telefon:

0040757139794 Asociația Umanitara Simona Elena si Voluntarii.

Asociația Umanitara,, Simona Elena si Voluntarii”, CUI 43787730

Adresa: Strada Aleea Pinului nr 1, bl. M3, et. 3,ap.36, oraș Dorohoi județ Botoșani,

Cod poștal 715200 România

 

COMMENTS