Nu ne mai civilizăm? Botoșăneni sancționați după ce au aruncat gunoiul pe spațiul verde ori lângă containere
07/04/2023 17:50 in STIRI

Mai mulți botoșăneni au fost sancționați după ce au aruncat gunoiul pe spațiul verde ori lângă containere. Scuze găsesc, dar de data aceasta gestul lipsit de civilizație i-a „ars” la buzunare pentru că polițiștii locali nu i-au iertat.

Zilele trecute, polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au desfășurat activități pentru identificarea şi sancţionarea persoanelor care nu respectă normele de protecția mediului, fiind desfășurate activități de monitorizare a zonelor cunoscute cu depozitări necontrolate de deșeuri și a celor, în care frecvent se abandonează deșeuri menajere pe domeniul public/în coșurile stradale.

Astfel, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale cu amendă în cuantum total de 1.800 lei potrivit prevederilor H.C.L. nr.130/2020, pentru abandonarea deșeurilor menajere la coșurile stradale, pe spațiile verzi, dar și lângă containerele de la platformele special amenajate.

Acțiunile au fost desfășurate în str. Săvenilor, str. Primăverii, str. Vârnav, str. Prieteniei. În ciuda sancțiunilor aplicate, cetățenii municipiului ignoră prevederile legale abandonând în continuare deșeuri menajere pe domeniul public, creând un aspect insalubru orașului.

 

COMMENTS