Mai multe echipaje de jandarmi ajută spitalele din Botoșani la degajarea zăpezii, pentru ca ambulanțele să poată intra la urgențe
06/04/2023 10:54 in STIRI

Mai multe echipaje de jandarmi ajută spitalele la degajarea zăpezii, pentru ca ambulanțele să poată intra cu pacienții.

Joi dimineață, două echipe de câte opt jandarmi au ajutat la curațarea de zăpadă a aleilor care duc la Urgențele Secției Pediatrie și Secției de Obstetrică și Ginecologie de la Spitalul Județean, precum și la morga spitalului.

”Ajutam la curatarea spațiul pentru ambulanțe. De aici, vom mai merge în oraș, acolo unde sunt bâtrâni care nu pot să-și curățe zăpada”, a declarat Dan Izotov, purtătorul de cuvânt al I nspectoratului de Jandarmi Județean.

Județul Botoșani a ieșit joi, la ora 10.00, de sub alerta de Cod roșu, dar a intrat sub Cod Portocaliu de ninsori și viscol. Noua avertizare este valabilă în intervalul 06 aprilie, ora 10 – 06 aprilie, ora 22 și sunt așteptate: ninsori viscolite și strat consistent de zăpadă.

În județele Botoșani, Suceava, Neamț, Iași și zona de munte a județelor Maramureș, Bistrița Năsăud și Mureș va continua să ningă viscolit, vizibilitatea va fi redusă și se va depune strat nou de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări cu viteze de 55…65 km/h. Local se vor acumula peste 20 l/mp.

Ulterior, județul nostru se va afla sub Cod Galben până vineri, la ora 12.00. În intervalul menţionat, în nordul și centrul Moldovei, în Maramureș, Transilvania și în nordul Crișanei, precum și în zona de munte vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Temporar vântul va avea intensificări pe parcursul zilei de joi (06 aprilie), cu viteze de 40…60 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Pe arii restrânse se vor acumula 10…15 l/mp. În nord-estul Moldovei și izolat în rest se va depune polei.

 

 

 

COMMENTS