Măsură radicală! Circulația închisă complet în Botoșani. Nu se mai circulă pe niciun drum
05/04/2023 21:55 in STIRI

Măsură fără precedent pentru județul Botoșani luată pe fondul Codului roșu de ninsori abundente și viscol. Începând cu ora 21:30, din cauza fenomenelor meteorologice extreme și pentru siguranța vieții cetățenilor, CNAIR și Poliția Rutieră au luat decizia închiderii circulației pentru toate categoriile de autovehicule pe raza județelor Iași și Botoșani.

Precizăm că această măsură se aplică și mijloacelor de transport persoane, așa că plecarea din autogări a autovehiculelor este interzisă pe perioada restricțiilor instituite.

Reamintim că Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod roșu de viscol și ninsori abundente pentru județele Botoșani si Iași. Avertizarea este valabilă în intervalul 05.04.2023, ora 18:40 – 06.04.2023, ora 04:00.

Vizibilitatea va scădea spre zero pe anumite sectoare de drum.

CNAIR recomandă șoferilor să evide deplasările în aceste zone până la încetarea fenomenelor meteo periculoase.

Drumarii de la CNAIR vor interveni pentru a restabili circulația rutieră în condiții de siguranță imediat ce fenomenele meteorologice vor permite acest lucru. De asemenea este foarte important ca în această perioadă să aveti autovehiculele echipate de iarnă în cazul în care tranzitați zone afectate de vortexul polar.

 

COMMENTS