Doi tineri din județul Botoșani, reținuți de polițiști. Au condus, pe rând, un autoturism, băuți și fără permis și nu au oprit la semnalul polițișilor
25/03/2023 15:29 in STIRI

Doi tineri din județul Botoșani au dat dovadă de inconștiență maximă după ce au condus o mașină, pe rând, băuți și fără permis.

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele a doi tineri, ambii de 19 ani, din comuna Dângeni, bănuiți de comiterea infracțiunilor de conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului și încredințarea unui autovehicul unei persoane care nu are drept de conducere, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Din cercetări, a reieșit faptul că unul dintre tineri, ar fi condus autoturismul fără a deține permis de conducere și fiind sub influența alcoolului, din localitatea de domiciliu, până în municipiul Botoșani, unde, la volanul acestuia a urcat al doilea tânăr, care de asemenea se afla sub influența alcoolului.

”Mai mult decât atât, în momentul în care autoturismul respectiv a fost observat de polițiștii rutieri  și s-a încercat oprirea acestuia, tânărul care se afla la volan în acel moment și-a continuat deplasarea și a pătruns pe trotuarul de pe marginea Bulevardului Mihai Eminescu, unde a rămas blocat”, a declarat Delia Nenișcu

Fiind testați cu aparatul etilotest, valorile rezultate, în cazul celor doi tineri, au fost de 0,91, respectiv 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Aceștia au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor menționate mai sus.

 

COMMENTS