Agenții economici care au chioșcuri în incinta unităților școlare din municipiul Botoșani, verificați de polițiștii locali
21/03/2023 20:39 in STIRI

Agenții economici cu punct de lucru în incinta unităților școlare din municipiul Botoșani au fost verificați de polițiștii locali. Acțiunea a avut loc în intervalul 13-20 martie, și a vizat respectarea normelor legale privind amplasarea materialelor publicitare și a locurilor de comercializare a produselor din tutun și a băuturilor alcoolice în incinta unităților de învățământ, a căminelor și a locurilor de cazare pentru elevi, precum și aleile de acces în aceste instituții, transmite printr-un comunicat Poliția Locală Botoșani.

Potrivit sursei citate, impunerea unui climat de ordine și responsabilizarea operatorilor economici în desfășurarea activităților comerciale; prevenirea si descoperirea tuturor aspectelor neconforme cu prevederile legale; asigurarea condițiilor de dezvoltare fizică și morală a elevilor și studenților; verificarea legalităţii activităţii comerciale desfăşurate de către agenţii economici din interiorul unităţilor şcolare au fost obiectivele acțiunii de control.

Astfel, poliţiştii locali, au verificat până în acest moment 10 unităţi scolare şi au identificat cinci agenţi economici care au punct de lucru în incinta acestora. Agentii economici au primit “Informări” cu privire la obligativitatea respectării prevederilor legale, urmând ca activităţile de acest gen să continue şi în perioada următoare.

 

COMMENTS