ADS
ADS
ADS
Călugăr de la o mănăstire din Suceava, căutat de DIICOT. S-ar fi sustras audierior într-un dosar de cercetare penala sub acuzația de act sexual cu doi minori din Botoșani
21/03/2023 10:15 in STIRI

Un călugăr trimis Mănăstirea Arbore de mai marii Bisericii Ortodoe Romane, a fost căutat  de procurorii DIICOT Iași, după ce s-ar fi sustras audierior într-un dosar de  cercetare penala sub acuzația de act sexual cu doi minori din Botoșani.

Actul sexual ar fi avut loc  prin coruperea minorilor cu bani. Monahul ar fi ajuns la Arbore de la Mitropolia Moldovei și Bucovinei cu sediul la Iași, cu binecuvântarea IPS Calinic, arhipiscopul Sucevei și Rădăuților.

În urmă cu circa o lună de zile  ar fi ajuns la Mănăstirea Arbore însă nu a stat decât vreo 14 zile,  preferând să se facă dispărut  după ce ar fi aflat că procurorii ANTI Mafia i-ar fi dat de urmă. Localnicii sunt șocați   de cele auzite mai ales că pe aceste locuri credința e la ea acasă iar despre astfel de fapte în sânul bisericii ortodoxe nu prea au auzit.

Zilele trecute, starețul Mănăstirii Arbore, după sfântul maslu s-a și plâns credincioșilor că sunt fel de fel de zvonuri la adresa călugărilor și că acestea ar fi  total nefondate. Realitatea însă este alta. Doi polițiști și doi jandarmi au ajuns la Arbore pentru a-l ridica pe monahul aflat în vizorul DIICOT, numai că acesta deja își făcuse tălpășița și s-a făcut nevăzut.  Nu ar singurl caz de călugăr homosexual în rândul bisericii din Bucovina, sunt zvonuri că în ultimii doi ani, numărul acestora a crescut însă se păstrează o secretomanie totala în rândul prelaților.

Potrivit unor surse, călugărul ar fi motivat starețului  Portifre că pleacă să se opereze  și dus a fost.  Părintele protosinghel Porfirie Pescaru ar fi dat și câteva telefoane să vadă care este starea de sănătate a subalternului însă a avut surpriza să constate că nu ar fi ajuns la niciun spital.

,, A pus într-o  postură foarte proastă mănăstirea. Unii spun că era homosexual.  Foarte urât,, sustine o  femeie care locuiește chiar în preajma mănăstirii.

În ziua prăznuirii Soborului Sfântului Ioan Botezătorul și Îna­intemergătorul Domnului anul trecut, , Mănăstirea Arbore din Suceava a fost redeschisă, părintele protosinghel Porfirie Pescaru fiind instalat sta­reț al așezământului. Aici viețuiesc în prezent 3 călugări, având în îngrijire complexul monahal cu edificii, teren și 20 de animale. Odată cu redeschiderea mănăstirii, credincioșii din localitate și din împrejurimi umplu lăcașul de cult la slujbele religioase inclusiv la maslu. Starețul mănăstirii fiind apreciat de oamenii din zonă pentru slujbele impresionante pe care le oficiază,  scrie Stiri din Bucovina.

Foto: Protv

COMMENTS