Doi botoșăneni, pe podium la concursul GastroPan, cel mai important eveniment al anului dedicat industriilor de panificație, patiserie, cofetărie, gelaterie, morărit și HoReCa
20/03/2023 20:57 in STIRI

Doi botoșăneni au urcat pe podium la concursul GastroPan, cel mai important eveniment al anului dedicat industriilor de panificație, patiserie, cofetărie, gelaterie, morărit și HoReCa. Silviu Cristian Federeac a obținut premiul al treilea, iar Lavinia Tarniță a obținut premiul al doilea. Cei doi sunt studenți ai Facultății de Inginerie Alimentară, din cadrul USV.

În perioada 17-19 martie, două echipe de studenți de la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, programul de studiu Științe gastronomice, au participat la un concurs organizat cu ocazia ediției 2023 a GastroPan – cel mai important eveniment al anului dedicat industriilor de panificație, patiserie, cofetărie, gelaterie, morărit și HoReCa.

Evenimentul s-a desfășurat la Brașov, la centrul Lux Divina, iar tema concursului studențesc a fost Love Food, Hate Waste – reutilizarea subproduselor în produse de panificație, patiserie.

Studentul botoșănean Silviu Cristian Federeac, coordonat de către drd. ing. Ovidiu Procopeț, a participat cu produsul „Tartă cu brânză de capră, adaos de pudră din coji de ceapă roșie și jeleu din sfeclă roșie și pectină”, iar studentele Petronela Florea, Daria Ursache și Lavinia Tarniță, coordonate de prof. univ. dr. ing. Mircea Oroian, au participat cu produsul „Saint Honore cu pudră de tescovină”.

În urma jurizării, studentul Silviu Cristian Federeac a obținut premiul al III-lea, iar studentele Petronela Florea, Daria Ursache și Lavinia Tarniță au obținut premiul al II-lea. Jurizarea a fost realizată de către experți din domeniul alimentar, reprezentanți ai unor importante companii de profil. Produsele realizate de către studenții suceveni au fost apreciate pentru îmbinarea echilibrată a factorilor nutritivi cu gusturile moderne, armonia cromatică și modalitatea de prezentare.

 

 

COMMENTS