Performanță deosebită pentru o școală din județ. A câștigat toate premiile la Olimpiada de istorie
19/03/2023 22:27 in STIRI

Performanță deosebită pentru o școală din județul Botoșani, care a câștigat toate premiile la faza județeană de la Olimpiada de istorie rezervată elevilor de clasa a VIII-a. Școala Gimnazială „Leon Dănailă” din Darabani a obținut premiul I, premiul al II-lea, dar și premiul al treilea la competiția care s-a desfășurat, sâmbâtă, la Colegiul Național „August Treboniu Laurian” Botoșani.

Locul I a fost cucerit de Adriana Teioșanu, care a strâns 97 de puncte. Pe poziția a doua s-a clasat Andreea Timofte, care a acumulat 92 de puncte, iar locul al III-lea a revenit elevei Denisa Cliveț, cu 87 de puncte.

Toate trei sunt eleve la Centrul de Excelență din Darabani.

Este al treilea an consecutiv când Olimpiada de Istorie este câștigată, la clasa a aVIII-a de elevi de la Școala Gimnazială „Leon Dănăilă” din Darabani. Acum doi ani competiția a fost câștigată de Alexandra Gălușcă, iar anul trecut de Rareș Mandache. De altfel, în acest an, Rareș Mandache a ocupat locul I la competiția rezervată elevilor de clasa a IX-a, el reprezentând acum Colegiul Național Mihai Eminescu.

Câștigătorii vor reprezenta județul la etapa națională, găzduită de municipiul Râmnicu-Vâlcea, în perioada 10-14 aprilie.

 

COMMENTS