Botoșăneanul Gheorghe Țugui a cucerit inimile de pe scena „Românii au talent”
18/02/2023 11:55 in STIRI

Botoșăneanul Gheorghe Țugui este rapsod popular și creator de măști. Încă din copilărie își făcea fluiere din cucută și încerca să cânte sau măcar să scoată niște note. A reușit să  îndeletnicească și acest meșteșug. Această ocupație reprezintă toată viața lui și încercarea sa constantă de a duce tradițiile moldovenești mai departe.

A moștenit totul de la tatăl său, care a fost unul din cei mai valoroși creatori de măști din țară. Cum masca merge cu muzica, el a completat această artă.

„Dacă vin în ProTV cu fanfara din Vorona și cu obiceiuri, am spart. Mă duc la Măruță, că-i vărsător de -al meu, să vezi cum mă primește”, a spus pe scenă botoșăneanul.

După ce a furat “furat” meserie la tatăl său, Gheorghe, din Vorona, a devenit cu timpul unul din cei mai apreciați artiști creatori. Cu siguranță, idolul său a fost și a rămas tatăl său, potrivit protv.ro. Când era trist, plângea și crea, iar la final râdea când se uita la expresivitatea măștii. Talentul l-a manisfetat peste tot în țară și peste hotare. A cântat în mai multe concerte și a apărut de mai multe ori la televizor.

La Românii au talent nu vrea să câștige premiul, ci vrea să câștige inimile oamenilor. A venit pe scena talentelor ca să arate lumii și celorlalți raspozi că încă mai trăiește. Gheorghe mai este pasionat și de astrologia veche.

 

COMMENTS