Criză de asistenți maternali la Botoșani. Se caută 25 de „părinți” pentru copii. „Din păcate populația nu este dornică de a îmbrățișa această meserie”
07/02/2023 10:27 in STIRI

Este criză de asistenți maternali la Botoșani. Potrivit directorului Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani, Doina Caba, copiii abandonați sau scoși din familii cu probleme nu își găsesc „părinți profesioniști” în cadrul instituției. Cei mai mulți refuză această meserie din cauza lipsei stimulentului financiar.

„Avem target de angajări 25 de asistenți maternali. Din păcate, populația nu este destul de dornică de a îmbrățișa această meserie din cauza salarizării, dar și a grupului de copii care intră în sistem la ora actuală: copii cu probleme, copii abuzați care necesită o supraveghere strictă din partea asistentului maternal”, susține Doina Caba.

Un asistent maternal are un salariu aproape de minimul pe economie. Cei care vor să îmbrățișeze această profesie vor urma cursuri de specialitate, iar ulterior vor primi certificatul de asistent maternal profesionist. În prezent, în județul Botoșani, cei mi mulți asistenți maternali provin din Dumbrăvița, Vorona și Tudora.

Persoanele care vor să devină asistenți maternali, trebuie să îndeplinească anumite condiții, printre care cele de a fi sănătoși, de a avea un spațiu decent acasă și experiență în creșterea copiilor.

 

 

COMMENTS