O bătrână din Botoșani a rămas pe drumuri, după ce casa i-a luat foc
04/02/2023 23:26 in STIRI

O femeie de 80 de ani, din localitatea Flămânzi, a rămas fără acoperiș deasupra capului, în plină iarnă, în urma unui incendiu produs sâmbătă seară, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani. Pompierii susțin că, atunci când s-a produs evenimentul, proprietara nu era acasă. Aceasta a făcut focul în sobă și a plecat să-și viziteze fiul. Când s-a întors, și-a găsit locuința cuprinsă de flăcări și a sunat după ajutor.

La fața locului au ajuns, în cel mai scurt timp, două echipaje din cadrul Punctului de Lucru Flămânzi și Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Aceștia au constatat că ardea întreaga locuință și că exista pericolul de propagare a flăcărilor la o altă casă. Pompierii botoșăneni au intervenit mai bine de două ore pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor.

Potrivit reprezentanților ISU Botoșani, cel mai probabil, incendiul de la Flămânzi a fost generat de jarul căzut din sobă pe materiale combustibile.

Pentru a preveni astfel de evenimente, ISU Botoșani vă recomandă:

  • nu lăsați sobele și alte mijloace de încălzire nesupravegheate pe timpul funcţionării.
  • nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului.
  • nu lăsați ușa sobei deschisă.
  • nu supraîncălziți soba.

 

COMMENTS