Șofer din Botoșani, arestat după un accident mortal. A dat cu mașina peste un bărbat, care a murit pe loc
02/02/2023 10:48 in STIRI

Un șofer din județul Botoșani a fost arestat, miercuri, după un accident mortal, care a avut loc luni pe raza orașului Flămânzi. Botoșăneanul, în vârstă de 27 de ani, a dat cu mașina peste un bărbat, care a murit pe loc.

Tânărul Marius Iulian Colipcă se deplasa cu mașina, un Mercedes, dinspre Iași spre Botoșani, iar victima, în vârstă de 64 de ani, din orașul Flămânzi, se angajase în traversarea străzii prin loc nepermis.

Impactul a fost atât de puternic că pietonul a murit pe loc. Polițiștii de circulație au deschis o anchetă penală în acest caz, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Solutia pe scurt:

Respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani în dosarul nr. 567/P/2023 privind luarea măsurii arestării preventive față de inculpatul Colipcă Marius-Iulian. În baza art. 227 alin. 2 raportat art. 202 alin. 4 lit. d Cod procedură penală și art. 218 Cod procedură penală dispune luarea faţă de inculpatul Colipcă Marius-Iulian, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe,, prev. și ped de art. 336 alin. 1 din Codul penal și „ucidere din culpă”, prev. și ped. de art. 192 alin. 2 din Codul penal, ambele fapte cu aplicarea art. 38 alin. 2 din Codul penal, a măsurii preventive a arestului la domiciliu pe o durată de 30 zile, începând cu data de 01.02.2023, până pe data de 02.03.2023, inclusiv.

În temeiul art. 221 alin. 1 din Codul de procedură penală măsura arestului la domiciliu constă în obligaţia inculpatului de a nu părăsi imobilul unde locuieşte, situat în …, fără permisiunea organului judiciar ce a luat măsura. În baza art. 221 alin. 2 Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; În baza art. 221 alin. 4 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor ce îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

Conform art. 221 alin. 5 din Codul de procedură penală inculpatul poate părăsi imobilul în care locuieşte pentru prezentarea în faţa organelor judiciare, la chemarea acestora. Desemnează ca organ de supraveghere secţia de poliţie în circumscripţia căreia se află imobilul din …, care va urmări respectarea măsurii şi a obligaţiilor impuse inculpatului. În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu, astăzi, 01.02.2023, ora 13:00.

 

COMMENTS