ADS
ADS
ADS
Percheziții la locuința unui viceprimar din Botoșani. Alesul local, ridicat și dus la audieri
02/02/2023 10:24 in STIRI

Polițiștii din Botoșani au făcut, miercuri, percheziții la locuința unui viceprimar din județul Botoșani. Oamenii legii au descins acasă la viceprimarul comunei Bălușeni, Sorin Mihai Chiron. Acesta locuiește în localitatea Cătămărăști Deal și este viceprimar al comunei Bălușeni de doar două săptămâni, el fiind ales de majoritatea social-democrată din Consiliul Local.

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au pus în executare. miercuri, două mandate de percheziție domiciliară la locuința viceprimarului suspectat de comiterea infracțiunii de ”intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal”, adică cuparea urechilor și tăierea cozii (codotomie).

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul de Poliție Județean, „în cadrul activităților desfășurate, la locația vizată au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri care prezintă interes în cauză”.

„Totodată, au fost identificate  3 exemplare canine, din rasa Ciobănesc de Asia Centrală, cu vârsta aproximativă de 4 luni, ce prezentau modificări structurale, prin lipsă de substanță la  nivelul cozilor și urechilor și care nu erau identificate prin microcipare și nu dețineau documente de sănătate veterinară”, susțin polițiștii din Botoșani.

Viceprimarul, în vârstă de 48 de ani,  a fost condus la sediul poliției pentru audieri.

Pentru neîndeplinirea obligațiilor privind identificarea exemplarelor canine și a celor privind asigurarea de asistență medicală acestora, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 3000 lei.

„Cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorului de caz, urmând ca în funcție de rezultatele acestora să fie dispuse măsuri legale. La activități au participat și polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic”, au mai precizat polițiștii.

 

COMMENTS