Un militar de 22 de ani, din Botoșani, s-a împușcat în cap cu arma din dotare
02/10/2022 11:19 in STIRI

Un tânăr din Botoșani s-a sinucis în Unitatea Militară din Focșani. Militarul a fost găsit sâmbătă, 1 octombrie, în interiorul Brigăzii 8 din Focșani, împușcat în cap. Procurorii militari anchetează în acest moment cazul însă, după toate probabilitățile, tânărul s-a sinucis cu arma din dotare, informează Jurnal de Vrancea.

„Astăzi, 01.10.2022, în jurul orei 20.00 a avut loc un eveniment soldat cu decesul unui militar din cadrul UM 01471 Focșani. A fost informat Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iași, iar la nivelul unității a fost numită o comisie condusă de șeful de stat major pentru cercetarea administrativă a împrejurărilor producerii evenimentului­”, se arată într-un comunicat al Brigăzii 8 „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani.

Militarul Andrei Dănilă avea 22 de ani și era din Vorona. Deși la ora incidentului tânărul, maistru militar cls. IV în cadrul UM 01471 Focșani, efectua lucrări de întreținere a armamentului din dotare, din primele date se pare că a fost vorba de sinucidere.

Evenimentul este cercetat de către Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iași, iar la nivelul unității a fost numită o comisie, condusă de șeful de stat major pentru cercetarea administrativă a împrejurărilor producerii evenimentului.

Militarul în vârstă de 22 de ani era necăsătorit, fiind angajat al M.Ap.N. din iulie 2020 și nu a participat la misiuni în teatrele de operații. La ultima testare psihologică, susținută în luna august 2020, cu o valabilitate de 3 ani, a fost declarat apt pentru serviciul militar.

COMMENTS