O nouă magistrală de gaz va fi construită în județul Botoșani
02/10/2022 11:00 in STIRI

O nouă magistrală de gaz va fi construită în județul Botoșani. Este vorba de o conductă de transport gaze naturale cu diametrul de 400 mm, care va suporta o presiune de până la 40 de bari, care va asigura gazul pentru orașul Săveni și comunele limitrofe. Investiția, care va avea un impact major pentru județul Botoșani, va fi realizată de Societatea Națională de Transport Gaze Naturale Transgaz.

Lucrarea este realizată la solicitarea localităților care au constituit Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Valea Prutului de Nord”, din care fac parte orașul Săveni și comunele din zonă. Conducta magistrală Coșula Săveni, care urmează a fi construită în viitorul apropiat, va avea o lungime de 35,7 kilometri, fondurile fiind asigurate din bugetul Transgaz.

De altfel, Transgaz a transmis, în această săptămână, că a elaborat Studiul Tehnico- Economic pentru această investiție, urmând ca în perioada următoare să elaboreze Proiectul Tehnic. Lucrarea va fi inclusă în Programul de Modernizare Dezvoltare Investiții al SNTGN Transgaz.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Valea Prutului de Nord” are ca membri localitățile Adășeni, Avrămeni, Concești, Cordăreni, Coțușca, Cristinești, Darabani, Drăgușeni, Gorbănești, Hănești, Havârna, Hudești, Manoleasa, Mihălășeni, Mileanca, Mitoc, Păltiniș, Rădăuți Prut, Ripiceni, Săveni, Stăuceni, Știubieni, Suharău, Ungureni, Unțeni, Viișoara, Vlăsinești și Vorniceni.

 

COMMENTS