Șapte noi spații de joacă în municipiul Botoșani. Vezi în ce cartiere!
09/09/2022 13:31 in STIRI

 

Șapte noi spații de joacă vor fi amenajate  și dotate cu echipamente în mai multe cartiere din municipiul Botoșani. Potrivit reprezentanților Primăriei Botoșani, locurile de joacă vor fi  dotate cu echipamente încadrate în anumite tematici.

În cel mai avansat stadiu este locul de joacă de pe strada Constantin Gane (tronson unde au avut loc ample lucrări de reabilitare). În scurt timp va fi amenajat stratul de tartan iar mobilierul va fi completat cu elemente de joacă. Potrivit estimărilor constructorilor, în cursul săptămânii viitoare, acest loc de joacă, încadrat în tematica „Oceanul” – complex de joacă vapor, va fi redat copiilor.

Într-un stadiu avansat sunt și lucrările la amenajarea spațiului de joacă de pe Bulevardul George Enescu nr. 9. Și aici va fi completat mobilierul de joacă în tematica „Speedpark” – complex de joacă trenuleț și va fi amenajat tartan.

În reabilitare va intra în scurt timp spațiul de joacă de pe strada Aleea Scurtă nr. 2, unde deocamdată a fost dezafectat terenul. Noul loc de joacă va fi încadrat în tematica „Dumbrava Minunată” – complex de joacă pădure/copac.
Vor urma: locul de joacă ANL Cișmea – tematica „Medieval” (complex joacă castel sau cetate), locul de joacă Aleea Mihail Kogălniceanu nr. 5 – tematica „Medieval” (complex de joacă castel/cetate, complex cu 2 tobogane și trenuleț medieval, locul de joacă Scuar Piața Viilor – tematica „Cartea junglei” (complex junglă cu 2 tobogane) și locul de joacă Calea Națională nr. 8 – tematica „Poienița verde” (complex Poienița cu 2 tobogane).

”Potrivit constructorilor, spațiul de joacă de pe strada Constantin Gane va fi redeschis cel mai probabil în cursul săptămânii viitoare, după ce mobilierul va fi completat și va fi amenajată și suprafața de tartan. Îi vom invita, așadar, pe cei mici, însoțiți de părinți sau bunici, să exploreze minunata lume a „Oceanului”. a declarat primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

 

 

COMMENTS