O altă mină de război, descoperită în largul mării. O navă a fost trimisă pentru a distruge dispozitivul
09/09/2022 07:29 in STIRI

Pericol în Marea Neagră, la 25 mile marine N-E de Constanța. O navă a unei companii românești a alertat autoritățile române după ce a observat, plutind în derivă, o mină de război. Este al treilea dispozitiv exploziv provenit din zona porturilor ucrainene din nordul Mării Negre, distrus de Forțele Navale Române.

Mina de război a fost descoperită ieri, în jurul orei 11:45 de nava GSP Falcon, care lucra la o distanță de 45 kilometri în direcția N-E față de intrarea în portul Constanța.

Dispozitivul periculos plutea în derivă. Au fost alertate autoritățile portuare care la rândul lor au anunțat Forțele Navale.

Puțin după ora 13:00, dragorul maritim „Locotenent Dimitrie Nicolescu” a ieșit din portul Constanța si se îndreaptă spre zona indicată de GSP Falcon pentru distrugerea minei.

Nava militară execută în aceste zile serviciul de luptă permanent.

Ea are la bord, pentru această misiune de intervenție, un detașament de scafandri specializați în distrugerea dispozitivelor explozive.

După declanșarea agresiunii armate a Federației Ruse în Ucraina, aceasta este cea de-a treia mină de război care a ajuns în zona de responsabilitate a Forțelor Navale Române.

De la începutul războiului până în prezent, în partea de vest a Mării Negre au fost distruse 28 de mine marine, dintre care trei mine de autoritățile din Turcia, două din România, una din Bulgaria și 22 de cele din Ucraina.

 Sursa:europafm.ro

COMMENTS