ADS
ADS
ADS
Botoșănenii care au adus aurul pentru România de la Campionatele Europene din Belgia
05/09/2022 15:28 in STIRI

Mai mulți tineri sportivi din județul Botoșani au adus aurul pentru România de la Campionatele Europene de Canotaj Under 23 din Belgia. Florin Ceobanu (foto), din Mileanca, a reușit, alături de colegii săi, să obțină a cincea medalie de aur pentru țara noastră la competiția din Belgia. Sportivii din barca de 8+1 masculin (BM8+), Andrei-Petrișor Axintoi, Alexandru Gherasim, Florin Ceobanu, Andrei Lungu, Andrei Mândrilă, Claudiu Neamțu, Florin Arteni, Alexandru-Laurențiu Danciu și Maria-Antonia Iancu, s-au impus în fața echipajelor din Polonia și Marea Britanie, cu un timp de 05:41,44.

5 medalii de aur a obținut România la Campionatele Europene de Canotaj Under23 de la Hazewinkel (Belgia).

Prima medalie de aur a fost obținută în proba de patru plus unu rame masculin (BM4+), prin echipajul compus din Andrei-Petrișor Axintoi, Alexandru Gherasim, Florin Arteni, Alexandru-Laurențiu Danciu și Maria-Antonia Iancu. Sportivii noștri s-au impus în fața echipajului din Italia, încheind cursa Finală cu timpul de 06:28,96.

A doua medalie de aur a fost obținută în proba de patru rame feminin (BW4-), prin echipajul format din Estera Vîlceanu, Alina-Maria Baletchi, Manuela Lungu (Coțușca) și Geanina Dumitrița Juncanariu (Știubieni). Cu un timp de 06:54,19, sportivele noastre s-au impus în fața echipajelor din Polonia și Marea Britanie.

Tot o medalie de aur au câștigat și sportivele din barca de patru vâsle feminin (BW4x). Emanuela-Ioana Ciotău, Cristina Druga, Alexandra Ungureanu și Patricia Cireș (Manoleasa) s-au impus în fața echipajelor din Cehia și Polonia.

Aur și în proba de 8+1 feminin (BW8+), pentru echipajul compus din Amalia Bucu (Săveni), Andreea Iorgovan, Estera-Costina-Beatrice Vîlceanu, Alina-Maria Baletchi, Manuela-Gabriela Lungu, Geanina Dumitrița Juncanariu, Alice-Elena Turcanu, Elena Suta și Victoria-Ștefania Petreanu. Cu un timp de 06:28,28, sportivele noastre s-au impus în fața echipajului din Germania.

 

COMMENTS