Un nou val de caniculă loveşte România. De când revin căldurile sufocante
03/08/2022 23:41 in STIRI

Un val de aer tropical ajunge în România. Urmează noi zile caniculare. Pănă duminică hărțile arată temperaturi de alertă. Vremea va continua să se încălzească în toată ţara. Vor fi ploi slabe în est, iar dupã-amiaza şi seara şi la munte şi posibil în sud. Miercuri, temperaturile maxime se vor încadra între 26…27 de grade în nord-estul Transilvaniei şi nordul Moldovei şi în jur de 34 de grade, pe arii restrânse în Banat şi Oltenia, unde şi disconfortul termic ar putea fi atins. Şi în Bucureşti se anunţă vremea va fi predominant frumoasã, dar cãlduroasã dupã-amiaza. Temperatura maximã va fi de 31…32 de grade.

Meteorologii anunţă vreme cãlduroasã în majoritatea zonelor, local canicularã şi cu disconfort termic în creştere în sud-vestul ţãrii. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 şi 35 de grade. Şi în Bucureşti, vremea se va menţine cãlduroasã, cu o maximã a temperaturii aerului de 32…33 de grade.

Vineri, vremea va deveni cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii, canicularã în regiunile sud-vestice, iar disconfortul termic va fi ridicat în vestul şi în sudul teritoriului, cu precãdere la câmpie. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 şi 36 de grade (cu valori de 26…29 de grade pe litoral şi în Deltã).

Sâmbătă, temperaturile vor continua să crească în aproape toatã ţara. În regiunile vestice şi sud-vestice va fi caniculã, iar disconfortul termic va fi ridicat în special în sudul şi în vestul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi de la 26…28 de grade pe litoral şi în deltã pânã în jurul a 37 de grade în Banat. În Bucureşti, temperatura maximã va fi de 32…34 de grade, potrivit RomaniaTV.

 

COMMENTS