Secretarul de stat Raed Arafat s-a întâlnit cu medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Botoșani
03/08/2022 15:01 in STIRI

Secretarul de stat, Raed Arafat, a vizitat, miercuri, noul sediu al Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani. Acesta s-a întâlnit cu directorul Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani, Eduard Gurău, șeful UPU SMURD Botoșani, Ramona Guraliuc, dar și cu medicii urgentiști ai spitalului.

Raed Arafat a fost însoțit de prefectul județului, Sorin Cornilă. Noul sediu UPU al Spitalului Județean Botoșani a fost sfințit la sfârșitul săptămânii trecute, în prezența ministrului Sănătății, Alexandru Rafila.

Pentru modernizarea, extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe, Consiliul Județean a accesat o finanțare europeană prin POR 2014-2020.

Valoarea inițială a proiectului a fost de 8,6 milioane de lei. Ulterior, din cauza exploziei prețurilor la materialele de construcție, manoperă și combustibil, Consiliul Județean a suplimentat fondurile cu 2,5 milioane de lei.

Modernizarea Unității de Primiri Urgențe a presupus extinderea cu o nouă clădire, pe o suprafață de 324,6 metri pătrați și un regim de înălțime P+1. De asemenea, a fost modernizat Corpul A al Unității de Primiri Urgențe. La capitolul dotări se vor achiziționa opt echipamente medicale performante, dispozitive medicale și echipamente de mobilier.

 

COMMENTS