Caz halucinant în Botoșani. O fată de 13 ani a obținut ordin de protecție împotriva propriei mame
03/08/2022 10:45 in STIRI

O mamă din Botoșani trăiește un adevărat calvar după ce a divorțat de fostul soț, cu care are o fiică. După divorț, cei doi foști soți au căzut de acord cu un program de vizite pentru ca minora, care urma să împlinească 14 ani, să poată să petreacă timp cu ambii părinți, dar fiecare a pornit pe propriul drum. Fosta soție i-a reproșat soțului o serie de legături extraconjugale.

Mama povestește că lovitura a primit-o undeva prin iunie, când la Poliție a fost înregistrată o sesizare de abuz fizic împotriva sa, din partea fiicei. S-ar fi ajuns aici deoarece mama ar fi sesizat că fiica ei, care era elevă olimpică și cu aptitudini artistice ar fi legat o prietenie cu altă copilă care însă ar fi avut o influență negativă asupra sa, fiind sustrasă de la activitățile educaționale.

Bănuind că ceva este în neregulă, mama ar fi încercat să rupă această prietenie și acesta fiind momentul în care fiica și-a dorit să meargă la tată pentru a obține libertatea necesară pentru a-și petrece timpul liber după bunul plac.

Mai mult, nu a fost de acord cu alegerea considerând că fostul soț nu poate fi un model parental pentru fiică, din cauza infidelităților și a anturajului ulterior (sau din timpul) căsniciei, spune femeia.

Bătaia din spatele Pietonalului Unirii

Mama s-ar fi deplasat în Parcul Mihai Eminescu unde știa că fiica ei își petrece timpul cu prietena sa pentru a vorbi cu fata. Doar că la vederea ei adolescenta a luat-o la fugă, însă ar fi fost ajunsă de mamă, între cele două izbucnind o ceartă în mujlocul străzii. Fata ar fi reușit să-și sune repede tatăl și să-l cheme în ajutor, însă bărbatul nu ar fi auzit decât: ”vino repede în…”.

Mama și fiica ar fi ajuns în cele din urmă pe o alee din spatele unui restaurant de pe Pietonalul Unirii unde femeia adultă a încercat să-i ia telefonul fetei. Mama spune că fiica ar fi început să o lovească și ar fi strâns-o de gât pentru a păstra telefonul. L-a luat într-un final și a urcat în mașină, unde a fost urmată de fiică. Un angajat al restaurantului ar fi văzut întreaga scenă și ulterior a fost martor la instanță.

Telefonul era dăruit fiicei de către mamă, care a considerat că are dreptul de a se uita în el, având o suspiciune puternică că există anumite lucruri pe care adolescenta le ascunde. Și care ar fi putut-o pune într-un pericol iminent având în vedere rezistența arătată pentru a-l păstra. Telefonul era însă parolat și la oricâte persoane a apelat pentru a-l deschide nu a reușit nici până în clipa de față. Între timp adolescenta a primit un alt telefon, de la tată.

Seara emiterii ordinului de protecție – 21 iunie 2022

După conflictul din spatele restaurantului, mama a condus până la domiciliul bunicii materne, unde ar fi reușit să-și liniștească fata care s-a schimbat în pijamale și a mers în pat. I-a cerut totuși bunicii telefonul să-și sune tatăl (pe care nu a mai reușit să-l contacteze după ce a rămas fără telefon), pentru a-i spune că este bine.

În urma acestui apel, la poarta locuinței bunicii au ajuns două echipaje de Poliție, unul după celălalt, pentru a prelua fata, la sesizarea tatălui. S-au purtat discuții, după miezul nopții, la poarta casei. Într-un final, mama și fiica au mers la Poliție, la sfatul unei avocate apropiată familiei.

După audierile care au urmat, primul ordin de protecție provizoriu a fost emis de polițiști, pentru o perioadă de cinci zile. Fata a ajuns în acea noapte într-un centru al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), pentru consiliere psihologică. Ulterior, a fost încredințată tatălui, iar mama a avut interdicție să se apropie la o distanță mai mică de 250 de metri, de ea.

Sursa: Gandul.ro

 

COMMENTS