Cum s-a ales o primărie din Botoșani cu o amendă de 50.000 lei
05/07/2022 18:42 in STIRI

O primărie din județul Botoșani a fost amendată cu nu mai puțin de 50.000 de lei de comisarii Gărzii de Mediu Botoșani, în urma unor inspecții. Este vorba despre comuna Cristești, unde s-a aplicat o amendă de 50.000 lei, dar și șase măsuri cu termen pentru remedierea neconformităților constatate.

Printre neregulile descoperite de comisari se numără: „nerealizarea măsurilor dispuse la controlul anterior;  neatingerea nivelului de pregătire pentru reutilizare și reciclare; neutilizarea sistemelor de colectare separată a deșeurilor de către generatori (invlusiv populație); neîndeplinirea țintei de reducere a cantității de deșeuri municipale transferată spre depozitate pentru anul 2021”.

Totodată, au fost găsite deșeuri depozitate pe diverse amplasament și nu au fost depuse la termen declarațiile privind Fondul de mediu.

Amenda a fost dată pentru „pentru nerealizarea masurilor dispuse la controlul anterior”.

„În conformitate cu prevederile OUG nr. 92/2021, art. 66, alin. (1), lit. b Constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 5 ani sau cu amendă următoarele fapte:,,neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport,valorificare sau eliminare a deşeurilor periculoase.””, precizează Garda de Mediu.

 

COMMENTS